снимка: pixabay.comПланира се средствата да бъдат насочени към хуманитарни проекти.

...
снимка: pixabay.comПланира се средствата да бъдат насочени към хуманитарни проекти.
Коментари Харесай

ЕС с финансова помощ за Турция за сирийските бежанци

снимка: pixabay.com

Планира се средствата да бъдат ориентирани към филантропични планове. Според организацията сега в Турция живеят към 4 милиона бежанци.

Държавните и държавни ръководители на страните от Европейски Съюз разпоредиха на Европейската комисия (ЕК) да приготви нова финансова помощ за Турция за сирийските бежанци. Това се показва в изказването на срещата на върха на Европейски Съюз, публикувано в четвъртък вечерта в Брюксел.

" Европейският съвет приканва Европейската комисия неотложно да показа предложение за спомагателна финансова поддръжка за сирийските бежанци и приемащите общности в Турция, Йордания, Ливан и други елементи на района в границите на миграционната политика на Европейски Съюз ", се споделя в него.

Както се показва в документа, Европейски Съюз се интересува от развитие на сътрудничество и взаимноизгодни връзки с Анкара. " Европейският съвет удостоверява готовността на Европейски Съюз да взаимодейства с Турция на стадии, съразмерно, с цел да се ускори съдействието в редица области от общ интерес ", се споделя в него.

По-рано Ройтерс заяви, цитирайки източници, че Европейският съюз обмисля да отпусне 3,5 милиарда евро на Турция, с цел да продължи да приема сирийски бежанци до 2024 година Финансовата поддръжка е част от общ пакет от помощи за над 5,7 милиарда евро за Турция, Йордания, Ливан и Сирия, показва Ройтерс.

През март 2016 година Европейски Съюз и Турция подписаха съглашение, което планува ограничения за понижаване на потока от незаконни мигранти от Сирия, Ирак, Афганистан и Пакистан. Тази скица е основана за понижаване на миграционния поток към Европа: бежанците имат опция да подадат легално заявление за леговище от територията на Турция. Бежанците, бягащи от войната в личните си страни, а не икономическите мигранти, които се пробват да проникнат нелегално в Европа, страните от Европейски Съюз са подготвени да одобряват и да им окажат поддръжка. През април 2016 година стартира осъществяването на това съглашение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР