Снимка ПиксабейСмъртните случаи от коронавирус в Италия са 81 325.Указът

...
Снимка ПиксабейСмъртните случаи от коронавирус в Италия са 81 325.Указът
Коментари Харесай

Италианският премиер издаде указ, удължаващ ограниченията

Снимка Пиксабей

Смъртните случаи от ковид в Италия са 81 325.

Указът удължава до 15 февруари възбраната за напредване сред областите.

Италианският министър председател Джузепе Конте издаде през днешния ден декрет, удължаващ рестриктивните мерки за преодоляване на разпространяването на новия ковид, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е станало, откакто министерството на опазването на здравето предизвести по-рано тази седмица, че епидемиологичната обстановка в страната се утежнява.

На този декор Италия стана първата страна от Европейския съюз, минала прага от 1 милион имунизирани против COVID-19, разгласи Конте, представен от Франс прес.

" Голямо благодаря на жителите и на нашата национална здравна работа за този извънреден отговор ", написа Конте във Facebook.

Новият държавен декрет удължава периода на деяние на полицейския час сред 22 ч. и 5 ч. на идната заран до 5 март и удостоверява системата на делене на зони, основана през ноември, с цел да се степенуват рестриктивните мерки сред 20-те области на Италия съгласно равнищата на разпространяване на болестта, показва Ройтерс.

Фитнес залите и басейните ще останат затворени в цялата страна, а извършването на покупки на хранителни артикули ще е неразрешено след 18 ч.

Указът удължава до 15 февруари възбраната за напредване сред областите, а на популацията са разрешени пътувания във връзка единствено с отиване на работа, медицински и други неотложни аргументи. На ски курортите няма да бъде позволено да отворят до 15 февруари.

" През миналата седмица имахме общо утежняване на епидемията, връщаме се във етапа на разгръщане ", съобщи в сряда пред Народното събрание здравният министър Роберто Сперанца.

Днес италианските управляващи оповестиха за над 16 хиляди нови инфектирани с ковид и 477 умряли през последното денонощие, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

От началото на пандемията в Италия са доказани над 2 милиона и 352 хиляди случая на ковид. Страната е на осмо място в света по този индикатор.

Смъртните случаи от ковид в Италия са 81 325. В черната статистика страната е на второ място в Европа и на шесто в света, отбелязва Ройтерс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР