Снимка ПиксабейНатискът върху болничната система ще продължи да нараства през

...
Снимка ПиксабейНатискът върху болничната система ще продължи да нараства през
Коментари Харесай

По-строги мерки във Франция заради пандемията

Снимка Пиксабей

" Натискът върху болничната система ще продължи да нараства през идните дни ",мподчерта Веран.

Той добави, че резултатът от новите ограничавания ще се усети едвам след минимум 10 дни.

В още три френски департамента, в това число Рона с основен град Лион, се постановат по-строги ограничавания поради ковид, съобщи Reuters, като цитира изказване на френското държавно управление.

Мерките ще се ползват в централните департаменти Об и Ниевър и в югоизточния департамент Рона, посочи здравният министър Оливие Веран.Преди седмица сходни ограничения бяха наложени в региона на Париж и в огромна част от Северна Франция, където магазините, които не продават артикули от първа нужда, получиха разпореждане да спрат работа. Наложени бяха и ограничавания какъв брой могат хората да се отдалечават от домовете си.

 

" Пандемията от Ковид-19 се форсира съвсем на всички места във Франция ", акцентира здравният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Новите ограничавания влизат в действие в среднощ в петък и ще бъдат добавени към наложените в цялата страна. В цяла 
Франция е в действие полицейски час и са затворени заведения за хранене, питейни заведения, музеи и кина.

За последните 24 часа са регистрирани 45 641 нови случая, откакто през вчерашния ден бяха маркирани 65 373 новозаразени - численост, сходна на тези през ноември, когато Франция беше подложена на втората национална карантина. Броят на пациентите в интензивни отделения набъбна с 58, като доближи рекордното за 2021 година ниво от 4709. Броят на приетите в болница надвиши 27 000 за пръв път от шест седмици.

Броят на жертвите за последните 24 часа е 225, с което смъртните случаи доближиха 93 378, поставяйки Франция на осмо място в света. По брой на инфектираните от началото на пандемията, 4,42 милиона, страната е на пето място. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР