Снимка PexelsЗасилват контрола над ИТ гигантите.Американският Конгрес представи пет нови

...
Снимка PexelsЗасилват контрола над ИТ гигантите.Американският Конгрес представи пет нови
Коментари Харесай

САЩ затягат правилата за Amazon, Apple, Facebook и Google

Снимка Pexels

Засилват контрола над ИТ колосите.

Американският Конгрес показа пет нови закона, които целят да създадат най-голямата антимонополна промяна в Съединени американски щати от десетилетия. Законите са ориентирани към стягане на разпоредбите и контрола над огромните корпорации и изключително четирите ИТ колоса. Това са Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл, предава Нова тв.

Предложените промени са резултат от повече от година инспекции на цифровия пазар и конкуренцията в него. Според създателите на измененията, ИТ колосите имат нерегулирана власт. Предложените промени включват опция за държавното управление да разделя преобладаващи компании на по-малки компании, да предотвратява придобиване на по-малки компании, с цел да си спестят конкуренцията и да лимитира ИТ колосите от опити да се възползват от преобладаващата си позиция или да правят бизнес практики в спор на ползи.

Сред предложенията има още възобновяване на таксите при обединение и придобиване на други компании, както и ограничения за отбрана на онлайн конкуренцията и понижаване на разноските за компании и консуматори, които желаят да се трансферират към различен снабдител на услуга. Според републиканците сега нерегулираните ИТ монополи имат прекомерно огромна власт над стопанската система. За в този момент колосите не са коментирали препоръчаните закони, само че предстоящо техните съперници приветстваха измененията.

Анализатори разясняват, че борбата за приемане на законите няма да е лесна. Макар предложенията да имат поддръжка от представители и на двете партии, има и неодобрение, което ще би трябвало да бъде преодоляно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР