Снимка PexelsЗа протести срещу действията на полицията при преследване на

...
Снимка PexelsЗа протести срещу действията на полицията при преследване на
Коментари Харесай

Протести срещу полицаи убийци

Снимка Pexels

За митинги против дейностите на полицията при гонене на кола, завършило със пукотевица и един умрял, оповестяват гръцките медии, написа

Инцидентът е станал рано сутринта в събота в предградие на Пирея, област Атика, когато служители на реда се пробвали да ревизират автомобил с трима пасажери. Колата отказала да спре, последвало полицейско гонене с присъединяване на моторизирани екипи на полицията ДИАС. След като автомобилът бутнал полицейски мотори, служителите на реда почнали да стрелят, при което бил погубен един от пасажерите, а различен е ранен. Третият избягал.При случая има шестима потърпевши служители на реда.

По случая са арестувани служители на реда, които са в ареста на полицейското ръководство в Атина, оповестява електронното издание на в. " Прото тематика ". Според информацията досега убитият мъж е ром, на 20 години, който е татко на две деца, а брачната половинка му е бременна с трето.

В събота в Атина, в Солун и град Аспропиргос е имало митинги против дейностите на полицията. Роднини на починалия мъж заплашват с възмездие.

В Солун е имало напрежение сред анархисти и служители на реда, които са охранявали проява в памет на починалия мъж.

В град Аспропиргос стачкуващи са запалили автомобилни гуми.

От синдиката на полицейските чиновници коментират, че сътрудниците им са подозирали, че колата, с която пътуват мъжете, е крадена и са се пробвали да я ревизират. Шофьорът е ускорил и е повлякъл пет мотоциклета на полицията като е заплашил живота на служителите на реда.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР