Снимка: PexelsВсички говорят за ваксината срещу коронавируса и за това,

...
Снимка: PexelsВсички говорят за ваксината срещу коронавируса и за това,
Коментари Харесай

Унгария е в контакт с три китайски компании, работещи по ваксина

Снимка: Pexels

Всички приказват за имунизацията против ковид и за това, на коя ще се разчита. Ето за какво тази вест провокира доста мнения:

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто, който организира телефонен диалог с китайския си сътрудник Ван И , съобщи, че Унгария може да получи до един милион дози ваксина против ковид от Китай в идните месеци, съобщи БНР.

По-рано този месец Унгария разгласи проекти за импорт на съветската ваксина против ковид Спутник V.  Европейската комисия сподели през вчерашния ден, че проектите на Унгария пораждат безпокойствие по отношение на сигурността и по този начин бе отворен нов фронт на триене в връзки сред Брюксел и Будапеща, откакто Унгария наложи несъгласие върху новата бюджетна рамка и възстановителния пакет от пандемията поради обвързването им с върховенството на закона.

" Унгария е в контакт с три китайски компании, работещи по ваксина, и те ще изпратят скоро документи на страната,  която ще разреши на локалните управляващи да решат дали да разрешат потреблението на тези артикули " , разясни Сиярто.

Ако при проби в лаборатории в Унгария тези ваксини  са дали позитивен резултат, от 500 000 до 1 милион дози от тях може да бъдат доставени в страната в идните месеци.

Според разпоредбите на Европейски Съюз,  обаче всички ваксини би трябвало да бъдат позволени от Европейската организация за медикаментите, преди да бъдат пуснати на пазара в която и да е страна членка. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР