Снимка PexelsВаксините все повече стават задължителни по света. Гръцкият парламент

...
Снимка PexelsВаксините все повече стават задължителни по света. Гръцкият парламент
Коментари Харесай

Задължителната ваксинация за медици и социални служители в Гърция

Снимка Pexels

Ваксините от ден на ден стават наложителни по света. Гръцкият парламент утвърди наложителната имунизация за работещите в здравната сфера и за някои обществени служащи, заяви

Мярката обгръща медиците и всички други чиновници в здравния бранш, както работещите в домове за възрастни хора и за лица със специфични потребности.

Всички неимунизирани ще бъдат изпращани в неплатен отпуск до довеждане докрай на имунизацията им.

На работодателите, които нарушават наредбата, ще бъдат налагани наказания от 10 хиляди до 50 хиляди евро. При наново нарушаване санкцията е от 20 хиляди до 200 хиляди евро.

В взаимозависимост от развиването на обстановката се планува и опция за разширение на обсега на наложителната имунизация с работещи отвън здравните заведения.

Освен това депутатите гласоподаваха текст, съгласно който всички работещи в държавния и частния бранш, които са със приключен имунизационен цикъл или са преболедували през миналите 6 месеца, би трябвало да показват документ за това на работодателите си.

Делта разновидността на ковид към този момент е преобладаващ при новите инфекции в страната. Делът на тези случаи се покачва с към 10 процентни пункта на седмица. Тази разновидност е доста по-заразна, а в това време имунизациите в Гърция не са напреднали до степен популацията да бъде предпазено.

Патологът и специалистът по инфекциозни заболявания Мариос Лазанас разяснява, че времето на четвъртата вълна на пандемията е изненадало специалистите. " Честно казано, чакахме го, само че не и толкоз бързо. Тоест, мислехме, че това цунами ще пристигна в края на август, само че пристигна доста по-бързо. " - разясни той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР