Снимка: PexelsВаксините на Pfizer-BioNTech стигнаха до всички държави в Европейския

...
Снимка: PexelsВаксините на Pfizer-BioNTech стигнаха до всички държави в Европейския
Коментари Харесай

Ваксините на Pfizer-BioNTech стигнаха до всички държави в Европейския съюз

Снимка: Pexels

Ваксините на Pfizer-BioNTech стигнаха до всички страни в Европейския съюз.. Това са първите колета, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя осведоми, че всички страни от общността са получили по едно и също време имунизацията. " Дните на имунизиране са трогателен миг на единение и европейски триумф. Европейският съюз е обезпечил задоволително ваксини както за цялото население от 450 млн. души, по този начин и за Исландия и Норвегия ", съобщи Урсула фон дер Лайен във видеообръщение в Twitter.

В България доставката дойде рано сутринта - 9750 дози. След Нова година се чака да получим още 52 хиляди дози. От здравното минисерство оповестиха към този момент и графика на имунизация в страната, който ще стартира от на следващия ден.

Във Франция нарекоха първата пристигнала партида ваксини " историческо начало ". 3900 флакона, съдържащи 19 500 дози, дойдоха в Париж с хладилен камион от завода на " Пфайзер " в белгийския град Пюрс. " Срокът за приложимост е до април 2021 година Но след изваждането на флаконите от фризера с температура от минус 80 градуса, може да се употребяват до пет дни, в случай че стоят при температура от 2 до 8 градуса ", съобщи Франк Юе от Центъра на болнични аптеки.

Германия получи рано тази заран първите 9750 дози от същата ваксина, заяви вестник " Билд ", представен от ТАСС. Първите 10 000 дози от същата ваксина дойдоха тази заран и в Полша. Чехия и Хърватия са измежду страните с 9750 дози, колкото получи и България. Ценната пратка пътува ескортирана от военна полиция. Словакия, Норвегия и Естония също получиха първите си дози, като имунизациите там също стартират на следващия ден, като първи ще получат имунизацията медицински служащи от предната линия на битката против ковид.

Гърция чака до края на март да получи общо над 1 млн. 265 хиляди дози. И там имунизирането стартира на следващия ден. " Съставен е проект, с цел да спечелим борбата против пандемията и да заживеем още веднъж обикновено ", сподели Мариос Темистоклеус, който работи по програмата за имунизиране.

В Унгария имунизираха още през днешния ден медици на първа линия в борбата с ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР