Снимка: PexelsВ Румъния започват слагането на трета ваксина срещу Ковид.

...
Снимка: PexelsВ Румъния започват слагането на трета ваксина срещу Ковид.
Коментари Харесай

В Румъния започват слагането на трета ваксина срещу Ковид

Снимка: Pexels

В Румъния стартират слагането на трета ваксина против Ковид. Това ще стане от 28 септември, заяви министър председателят Флорин Къцу, представен от Аджерпрес.

Той посочи, че право на трета доза ще имат всички лица, които са получили втора доза от която и да е от имунизациите на Pfizer, Moderna или AstraZeneca преди повече от шест месеца.

" Подсилващата доза ще се прави единствено с имунизациите въз основата на иРНК (Пфайзер и Модерна), без значение от първичната скица ", означи още министър председателят.

Ваксинационният комитет съобщи по-рано тази седмица, че третата доза е мощно целесъобразна за лицата в риск от тежки форми на заболяването, т.е. хората на 65 години, лицата с хронични болести, хората с трансплантации и имунодефицитни положения, както и някои чиновници с висок риск от заразяване, като личния състав в опазването на здравето и образованието.

До през вчерашния ден в Румъния са били имунизирани 5 397 142 души, като 5 275 194 от тях са със приключена скица.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР