Снимка: PexelsВ Румъния решиха да ваксинират свободно в рамките на

...
Снимка: PexelsВ Румъния решиха да ваксинират свободно в рамките на
Коментари Харесай

В Румъния ваксинират свободно в рамките на три дни

Снимка: Pexels

В Румъния взеха решение да имунизират свободно в границите на три дни. В Букурещ ще бъде проведен по този начин наречения " имунизационен маратон ". Това ще стане от 7 до 9 май. Хората ще могат да се имунизират без авансово записване, представяйки единствено персоналната си карта, оповестява телевизия Диджи24.

 

Властите са избрали две места за осъществяване на " маратона " - Националната библиотека и Палатната зала, където ще имат опция да се имунизират над 10 000 души.
Координаторът на Националния имунизационен комитет доктор Валериу Георгица посочи, че всеки може да отиде да се имунизира единствено с персоналната си карта. " Бихме желали най-много хора от уязвимите категории, които не са съумели да си насрочат имунизация посредством платформата ", добави той.

По думите му " най-вероятно " имунизациите ще се правят с имунизацията на Пфайзер/Бионтех, като съществува вид да се употребява и тази на Джонсън и Джонсън.
Георгица уточни, че се чака сходни " маратони " да бъдат проведени по-късно и в други огромни градове като Търгу Муреш, Клуж-Напока, Яш, Крайова и други.

Първият " имунизационен маратон " се състоя през миналия уикенд в западния град Тимишоара. Според изданието " Тимиш Онлайн " в трите дни и нощи от 23 до 25 април са се ваксинирали 6700 души.

" Безпрецедентната акция на медиците от Тимишоара се оказа сполучлива, въпреки и да не реализира задачата на уредниците " за над 10 000 имунизирани, отбелязва изданието. Денонощната имунизация се организира в Регионалния бизнес център в Тимишоара с присъединяване на над 500 доброволци.

Румъния мина нощес прага от 3 милиона имунизирани против КОВИД-19, оповестява уеб сайтът Зиаре. Досега са приложени 4 832 203 дози ваксина на 3 037 698 души, от които 1 243 193 са получили една доза, а 1 794 505 - и двете дози.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР