Снимка PexelsВ резултат на най-големия взрив в историята на космонавтиката

...
Снимка PexelsВ резултат на най-големия взрив в историята на космонавтиката
Коментари Харесай

На днешния ден в историята се случва най-големият взрив в историята на космонавтиката

Снимка Pexels

В резултат на най-големия гърмеж в историята на космонавтиката е тежко развален целия стартов комплекс. За възобновяване му са нужни съвсем две години.

Ракетно-космическият комплекс H-1 — руска ракета-носител от свръхтежък клас - прави втори опит за полет, откакто първия (на 21 февруари) се оказва несполучлив.

Възниква повреда в мотор № 8 на Блок А. Ракетата съумява да се издигне единствено на 200 метра. На 23-та секунда от полета пада на стартовата площадка. 

H-1 e rазработена в средата на 60-те години на XX век от ОКБ-1 (Опитно Конструкторско Бюро - 1) под управлението на Сергей Корольов, а след неговата гибел — под управлението на Василий Мишин. Първоначално е предопределена за извеждане на ниска околоземна орбита на тежка (75 тона) орбитална станция с вероятност за застраховане сборката на Тежък космичен транспортен съд (ТМК) за полети до Венера и Марс.

С приемане на закъснялото решение по включването на Съюз на съветските социалистически републики в така наречен " лунна надпредвара ", програмата Н-1 е форсирана и ракетата става притежател на експедиционния галактически транспортен съд Л3 в комплекса Н1-Л3 от руската лунна стратегия. Цялата пилотирана лунна стратегия е строго секретна до 1989 год., когато стават известни нейния главен план и техническите параметри на ракетата - притежател. Работата по развиването на Н-1 е публично прекъсната през 1976 год.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР