Снимка: PexelsВ Германия започват да поставят трета доза ваксина на

...
Снимка: PexelsВ Германия започват да поставят трета доза ваксина на
Коментари Харесай

В Германия ще поставят трета доза ваксина на хората над 60 години

Снимка: Pexels

В Германия стартират да слагат трета доза ваксина на хората над 60 години, както и на хронично болните. Тя ще ги защищити от намаляване на имунитета и болест през настъпващата четвърта вълна, събощава Българска национална телевизия.

Ваксините против ковид са ефикасни, само че след 6 месеца имунитетът на имунизираните спада, в случай че имат съпътстващи болести или са в третата възраст и по тази причина е рационално да се сложи още една, трета ваксина, изяснява вирусологът Кристиян Дорстен.

От през днешния ден множеството провинции в Германия започнаха да слагат трета ваксина на хората в домове за възрастни, след тях предложение за трета ваксина ще получат и всички над 60 години.

Изследвания от Израел и Англия демонстрират, че имунизациите на " Пфайзер " и " Астра Зенека " защищават добре от тежко протичане на заболяването, само че отбраната от заразяване с Делта-варианта не е цялостна при хората с отслабена имунна отбрана. За останалите обаче двете ваксини са изцяло задоволителни на този стадий, показват експертите.

След третата ваксина се усилват освен антителата, само че се ускорява и клетъчният имунитет, тъй че имунизацията ще пази безкрайно дълго време, считат още медиците.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР