Снимка: PexelsУжасна трагедия е станала в МБАЛ Д-р Иван Селимински

...
Снимка: PexelsУжасна трагедия е станала в МБАЛ Д-р Иван Селимински
Коментари Харесай

15-годишно момиче почина на скенера в сливенската болница

Снимка: Pexels

Ужасна покруса е станала в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен. 15-годишно момиче е умряло след няколкодневно лекуване в детско поделение. Това оповестиха родителите на детето, които чакаха да им бъдат оповестени аргументите за гибелта, съобщи БНР.

Днес в болничното заведение заседава лекарска комисия, която трябваше да откри има ли нарушавания при диагностицирането и лекуването.

Според родителите на 15-годишната Зейнеб, тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от персоналния доктор за консултация с хирург, а по-късно е призната в болничното заведение.

„ И по какъв начин по този начин за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да схванат какво е станало с детето ми “, сподели бащата.

Началникът на детско поделение доктор Люба Бъчварова изясни, че пациентката е призната с диагноза „ гадене и повръщане “.

„ Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна намеса в хирургия. Направен е скенер, т.е. поискано е отправяне на скенер, в тази ситуация момичето е умряло на масата на скенера “, изясни доктор Бъчварова.

Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болничното заведение, разгласи резултатите от вътрешната инспекция.

„ Няколко пъти момичето е съветвано с хирург, отритнат е „ изострен хирургичен стомах “ и към този момент на 20-и юни е имало утежняване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна намеса, само че е умряло в скенера “, съобщи той.

Зам.-директорът сподели още, че се чакат резултатите от аутопсията.

„ Проблемът е бил от това, че 15-годишно момиче е тежало 115 кг и не е била ясна клиничната картина “, посочи доктор Хрисантов.

Очаква се по случая да бъде изработен медицински одит.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР