Снимка PexelsУчени искат да разработят и турска ваксина срещу коронавирус.

...
Снимка PexelsУчени искат да разработят и турска ваксина срещу коронавирус.
Коментари Харесай

И Турция замисля ваксина срещу COVID-19

Снимка Pexels

Учени желаят да разработят и турска ваксина против ковид. Създателят на първата утвърдена в света ваксина против ковид професор Угур Шахин съобщи, че компанията BioNTech възнамерява да стартира да създава в Турция имунизацията, която стана източник на вяра за милиони хора. Германският академик съобщи това в изявление пред турския тв канал А Хабер.Това е и първото екслузивно изявление пред турска телевизия на проф, написа Българска телеграфна агенция.

Шахин, който дружно със брачната половинка си Йозлем Тюречи е потомък на турски емигранти в Германия. Компанията им BioNTech е измежду водещите в Европа за създаване на медикаменти против онкологични болести. Ученият уточни, че компания ще достави до края на месец март 2021 година на Турция 4,5 милиона дози от имунизацията Pfizer и BioNTech. По думите му в първия стадий, а точно при започване на 2021 година, в Турция ще бъдат доставени 550 000 дози ваксини. На въпрос за бъдещите проекти на екипа му по отношение на имунизацията, професор Угур Шахин съобщи: " BioNTech създава имунизацията взаимно с Pfizer. За в бъдеще имаме проекти да организираме производството на имунизацията в Турция, като използваме локални уреди на фармацевтичната индустрия. Не мога да кажа дали тези планове ще се осъществят през идната година, само че преговаряме и договарянията вървят добре.

Ваксината за Турция ще бъде доставена от Европа ". Запитан за мнението му дали тяхната ваксина ще бъде ефикасна против новия вариант на ковид, който се появи във Англия, ученият уточни: " Появата на новия вариант е нещо, изцяло закономерно. Нашата ваксина още не е тествана във връзка с новия вариант. Очакваме през идващите 10 дни да се извърши тестването и да получим резултатите ". Ученият предвижда, че актуалната зима ще бъде съпроводена с доста компликации.

" Особено за възрастните хора и здравните служащи, заради което те безусловно би трябвало да бъдат имунизирани. Смятам,че в случай че до лятото на 2021 година се реализира имунизиране на огромна част от хората, ще можем през лятото последователно да се върнем към предходния си живот и да прекараме обикновено идната зима ", сподели той.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР