Снимка: PexelsЦентралната избирателна комисия е отказала регистрация на шест партии

...
Снимка: PexelsЦентралната избирателна комисия е отказала регистрация на шест партии
Коментари Харесай

ЦИК отряза НДСВ и още пет партии за изборите

Снимка: Pexels

Централната изборна комисия е отказала регистрация на шест партии за изборите на 4 април.

Това са „ България на труда и разсъдъка “, „ Национално придвижване за непоклатимост и напредък “ (НДСВ), „ Бригада “, „ Движение: Напред, България “, „ Съюз за отечеството “ и „ Средна европейска класа “. Това сподели на брифинг представителят на ЦИК Таня Цанева.

„ 5 от тях са в неприключила инспекция, защото показаха документите си във вчерашния ден и още не е направена инспекция на подписката и две обединения, които също подадоха документите си във вчерашния ден и те са в режим на незавършила инспекция. Партиите и двете обединения са подали документите си във вчерашни ден и подписките към момента не са тествани. Няма подозрения. ЦИК отхвърли регистрацията на 6 партии заради това, че не бяха изпълнили изискванията на член 133 от ИК, а точно липсваха документи, имаше непълноти, подписките не бяха показани в електронен вид, т.е. не отговаряха на изискванията за регистрация. За тях можем да твърдим, че ЦИК се е произнесла с решение за отвод. Разбира се, те имат право в тридневен период да апелират решението на ЦИК, а за останалите ЦИК, според ИК, е взела решение за тяхната регистрация, само че в режим на неприключила инспекция “, добави тя.

По думите на Димитър Димитров, член и представител на ЦИК, макар че към момента не е публично, най-вероятно обединенията ще бъдат регистрирани, за разлика от петте партии, за които към момента няма сигурност.

„ Партиите, които имат неприключила инспекция и за които упованието е, че е допустимо да не бъдат регистрирани, са „ Директна народна власт “, „ Нация “, „ Чест “, „ Нова народна власт “ и „ Свобода “, само че би трябвало да изчакаме дефинитивно съобщаването на числата от ГРАО. Знаете, че с цел да бъде регистриран, всяка от партиите би трябвало да показа подписка с 2 500, подлежащи на валидизиране подписи на гласоподаватели. Има някои подозрения към някои от партиите, към други – няма “, добави той.

Към вчерашна дата общо подадоха документи 31 партии и 8 обединения, от които ЦИК отхвърли регистрацията на 6 партии. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР