Снимка PexelsЦелите са поне едната ваксина да започне да се

...
Снимка PexelsЦелите са поне едната ваксина да започне да се
Коментари Харесай

Бразилия тества две нови ваксини

Снимка Pexels

Целите са най-малко едната ваксина да стартира да се употребява през юли месец.

В страната са регистрирани над 12 милиона случая на ковид.

Бразилия е подготвена да стартира клинични изпитвания върху хора на две създадени в страната ваксини против COVID-19. Властите чакат препаратите да бъдат позволени за приложимост през юли.

Бразилската здравна работа към този момент е получила молба да позволи изпитвания от фаза 1-2 на имунизацията, създадена от Университета на Сао Пауло " Рибейрао Прето ", в съдействие с „ Фармакор ”. Губернаторът на Сао Пауло Жоао Дориа съобщи, че задачата е имунизацията да стартира да се употребява през юли.

„ Бутанвак ” е първата напълно създадена в Бразилия ваксина. Институтът е на 120 години и е най-големият производител на ваксини в южното полукълбо. И в този момент е на път да се трансформира в производител на ваксини против COVID-19 ”, сподели той.

По-рано през вчерашния ден от биомедицинския институт оповестиха, че ще изискат позволение да стартират тествания върху хора на своята ваксина. От началото на пандемията в страната са регистрирани над 12 милиона случая на ковид. Починалите са 307 хиляди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР