Снимка PexelsТова се случва за първи път от март миналата

...
Снимка PexelsТова се случва за първи път от март миналата
Коментари Харесай

Във Великобритания няма нито един смъртен случай от Covid-19 за последното денонощие

Снимка Pexels

Това се случва за първи път от март предходната година. 

Броят на инфектираните е 3 165, което е по-малко от понеделник, само че повече от преди седмица. Жертви няма и министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи, че " цялата страна се радва да чуе тази вест ". Той още веднъж прикани хората да не престават с имунизирането. 

Повече от една трета от пълнолетното население към този момент е изцяло ваксинирано. По последни данни 25 734 719 души са с две дози, а 39 477 158 са с първа доза ваксина или близо 75% от пълнолетното население. 

Всичко това става на фона на угриженост от известно повишаване на случаите на заразявания, свързвани с новия индийски вид на вируса. По принцип броят на жертвите е по-нисък през уикенда и първите дни на седмицата, защото има закъснение в статистическите данни, а този понеделник беше почивен ден на Острова. 

Въпреки обнадеждаващите данни учените не престават да поучават държавното управление да отсрочи цялостното повдигане на локдауна на 21 юни, както е планувано. По-рано обаче министър председателят Борис Джонсън съобщи, че на този стадий не вижда нищо, което постанова смяна на проектите. Окончателното решение се чака на 14 юни

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР