Снимка PexelsТова е една от страните с най-сериозни мерки срещу

Снимка PexelsТова е една от страните с най-сериозни мерки срещу ...

В Нидерландия въвеждат нови по-строги противоепидемични мерки, сред които и двойно тестванена пристигащите в странатаСнимка Pexels

Това е една от страните с най-сериозни мерки срещу ковид. Те обаче дори ще се затегнат в следващите дни. 

Властите в Нидерландия въвеждат нови по-строги противоепидемични мерки, сред които и "двойно тестване"на пристигащите в страната с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев"и "червен"код, сред които и България, съобщиха от Министерството на външните работи.

От 0,00 часа на 23 януари пристигащите в Нидерландия трябва да представят отрицателен резултат от бърз антигенен тест за Covid-19, извършен до 4 часа преди качването на борда на самолета или на ферибота до Нидерландия.

Остава и изискването за представяне от всички пътници на негативен резултат от PCR-тест, направен до 72 часа преди пристигане в Нидерландия с въздушен, морски, железопътен или автобусен транспорт.

Ограничителната мярка не важи за пристигане там с автомобил, както и за гражданите на възраст под 13 години.

От събота в Нидерландия влиза в сила вечерен час от 21,00 часа и забрана за излизане до 4,30 сутринта, освен при крайна необходимост.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg