Снимка PexelsТемпературите се понижават и студът нахлува. За 26 януари

...
Снимка PexelsТемпературите се понижават и студът нахлува. За 26 януари
Коментари Харесай

Сняг и дъжд над цяла България - обявен е жълт код

Снимка Pexels

Температурите се намаляват и студът нахлува. За 26 януари Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи предизвестие от първа степен за евентуално рисково време - жълт код, за обилни превалявания от сняг и дъжд за цялата страна.

На доста места в страната на следващия ден ще има превалявания от сняг, в източните и южните региони - от дъжд, който вечерта и през нощта против сряда също ще премине в сняг.

С усилването на северния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания в страната, предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Пътната полиция приканва водачите да бъдат деликатни в идващите дни поради идното захлаждане и предстоящите проблеми по пътищата.

Най-сериозно се чака да е ситуацията в проходите на Стара планина, където прогнозата е за снежна завивка до 25 см. Това сподели Лъчезар Близнаков от Пътната полиция:

" Възможно е рухване на дървета и клони, в проходите има заплаха от падащи камъни. В четвъртък температурите ще са ниски, като са вероятни и заледявания на някои места. Като цяло ситуацията по пътищата ще е много динамична. Нека водачите да потеглят на път единствено в случай че е належащо, да са готови за зимните условия, да преценяват държанието си, скоростта си и дистанцията ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР