Снимка: PexelsТърговище влезе в червената зона заради бум на сватби

...
Снимка: PexelsТърговище влезе в червената зона заради бум на сватби
Коментари Харесай

Търговище влезе в червената зона заради сватби и къщенета

Снимка: Pexels

Търговище влезе в алената зона поради взрив на сватби и къщенета. За разлика от пролетта, когато региона съумя да остане в зелената зона до последно, оповестява Българска национална телевизия.

Със завръщането на гастарбайтерите за летните отпуски, са се нараснали и тържествата за рождени дни, сватби и фамилни събирания. И случаите внезапно са скочили. Според математическата прогноза районът напълно скоро ще влезе в тъмночервената зона.

Кметът на Община Търговище Дарин Димитров споделя, че е очаквал да има растеж на заболелите. В последните дни, дневно се записали по 60-70 души с COVID-19, постоянно цели семейства, които са се събирали на огромни тържества.

" Това са наши съграждани, които живеят и работят в чужбина. Аз имам данни, че в града и отвън града, по селата, се вършат сватби по 900-1000 индивида. Въпреки че сватбите са на открито, близкият контакт също е рисков за заразяване ", изясни кметът на Община Търговище Дарин Димитров.

И довечера в село Голямо Ново ще има женитба. Салим Салимов ще дами сестра си. Казва, че ще е непретенциозно, поканени са към 50 посетители. Самият той е имунизиран и не се тормози от ковид.

В болничното заведение в Търговище обаче не са толкоз спокойни. В момента там има 35-ма заболели с COVID-19 и броят им всеки ден се усилва. Засега са разкрити 67 кревати, като имат подготвеност да ги усилят до 100, както е било при предната вълна.

" Повечето случаи са на хора, които или са с родственици, които са си пристигнали от Западна Европа, или такива, които са пристигнали от Западна Европа - най-вече от Германия, Белгия, Франция ", сподели доктор Иван Светулков, изпълнителен шеф на МБАЛ Търговище.

Според кмета Дарин Димитров още с началото на четвъртата вълна е трябвало да се наложат по-строги ограничаващи ограничения, в това число за събитията навън.

" Според мен поизпуснахме малко духа от бутилката. Аз чаках в заповедта на министъра да има едно изречение, че по-тежки ограничения могат да се вземат по решение на регионалните или общинските щабовe. И ние не можем да предприемем ограничения, да забраним избрани събития. Ние ограничаваме това, което провежда Общината ", добави още Димитров.

Дарин Димитров чака, че заболеваемостта ще продължи да се повишава и през септември.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР