Снимка: PexelsСветовната здравна организация призова хората да дарят по 7

...
Снимка: PexelsСветовната здравна организация призова хората да дарят по 7
Коментари Харесай

Световната здравна организация призова хората да дарят по 7 долара за ваксини

Снимка: Pexels

Световната здравна организация прикани хората да дарят по 7 $ за ваксини.. С тази сума ще бъдат закупени препарати за по-бедните страни, съобщи Ройтерс.

Стартирайки акцията, генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че новата самодейност ще разреши на всеки, който желае да " взе участие във имунизирането на популацията на света, да се включи в него посредством подаяние ". Така с течение на времето елементарните хора ще допринесат за края на пандемията.

 
СЗО пресмята, че седем $ покриват разноските за закупуване и доставка на доза ваксина на човек, живеещ в страна с ниски приходи. Събраните средства ще бъдат употребявани за закупуване на препарати, които след това ще бъдат разпределени посредством интернационалния механизъм COVAX.

" Най-добрият излаз от тази пандемия е да се обезпечат ваксини за всички, като се стартира от медицинския личен състав и най-уязвимите хора в света ", съобщи генералният шеф на СЗО, представен от " Фокус ".

Кампанията би трябвало да започва последователно в страните по света тази година, започвайки от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Израел и Кения. Инициативата се поддържа от благотворителни организации и интернационалните компании и към този момент има лична онлайн платформа, налична на www.gogiveone.org 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР