Снимка PexelsСтраните в ЕС искат да сложат край на объркването

...
Снимка PexelsСтраните в ЕС искат да сложат край на объркването
Коментари Харесай

Цветна карта може да сложи край на неяснотата около ограниченията за пътувания в ЕС

Снимка Pexels

Страните в Европейски Съюз желаят да сложат завършек на объркването към рестриктивните мерки за пътувания в блока и се споразумяха да имат общ метод за по-голяма изясненост, сподели през днешния ден високопоставено лице, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция. 

От началото на пандемията по-рано тази година обособените страни в Европейски Съюз постановиха разнородни ограничавания за влизане, които доведоха до комплициране на континента за това която дестинация е разрешена и кои правила се ползват.

Новото предложение е получило необятна поддръжка, съгласно представител за Германия, която ръководи Европейски Съюз на ротационен принцип.

Страните са се споразумели за карта, която да илюстрира обстановката във всяка страна членка. Картата ще демонстрира всеки район с друг цвят и ще отразява нивото на риск.

Страните с висок риск ще са в червен цвят, в случай че са отчели над 50 инфектирани на 100 000 души през последните 14 дни и в случай че минимум 4 % от тестваните са дали позитивни проби, или в случай че има над 150 случая на Ковид-19 на 100 000 души за 14 дни.

Има две други равнища оранжево и зелено - за страните с по-ниско ниво на инфектирани с Ковид-19.

Според предлагането маркираните в зелено, към този момент не би трябвало да постановат ограничавания за пътувания.

Препоръките би трябвало да бъдат утвърдени от министрите по европейските въпроси идната седмица.

Правителствата се споразумяха за общи стандарти за оценка на риска, само че те към момента не са постигнали единодушие за следствията. Всяка страна би трябвало сама да реши за тестването, условията за карантина и рестриктивните мерки за влизане на територията й.

Страните членки би трябвало да продължат да координират напъните си в установяване на продължителността на карантината или самоизолирането, се показва в проектопредложенията, с които ДПА разполага.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР