Снимка : PexelsСпоред проучвания на общественото мнение за Араус ще

...
Снимка : PexelsСпоред проучвания на общественото мнение за Араус ще
Коментари Харесай

Близо 13,1 милиона еквадорци ще избират президент

Снимка: Pexels

Според изследвания на публичното мнение за Араус ще гласоподават 32 % от гласоподавателите, а за Ласо - 21 %.

Ще вземат участие 16 претенденти.

Близо 13,1 милиона еквадорци ще избират президент и 137 депутати в еднокамарния парламент на латиноамериканската страна.

Рекордните 16 кандидат-президенти ще се съревновават за мястото на непопулярния Ленин Морено, който не се кандидатира още веднъж и чийто четиригодишен мандат, белязан от разкъсване със социалистическата политика на някогашния президент Рафаел Кореа и от ограничения за строги икономии, изтича на 24 май.

Фаворитите за победа на президентските избори са икономистът Андрес Араус от групировката " Съюз за вярата ", на 35 години, последовател на линията на Кореа, и някогашният банкер с десни убеждения Гилермо Ласо от " Движение Крео ", на 65 години.

Според изследвания на публичното мнение за Араус ще гласоподават 32 % от гласоподавателите, а за Ласо - 21 %.

Социологическите изследвания сочат, че на трето място евентуално ще се подреди Яку Перес, за който се чака да получи 12 % от гласовете. Този еколог от левицата, представител на партията " Пачакутик ", е първият кандидат-президент от индиански генезис от 15 години.

Според специалисти е малко евентуално новият президент да бъде определен още на първи тур, тъй като спечелилият би трябвало да получи 51 % от гласовете или най-малко 40 % с 10 проценти пункта преднина пред идващия претендент. Очаква се изборната интензивност да е ниска, изключително поради страха от ковид, който към този момент лиши живота на 15 хиляди души в Еквадор.

Очаква се също след парламентарните избори Народното събрание да е фрагментиран и новото държавно управление да не разполага със устойчиво болшинство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР