Снимка: PexelsСлънчево време в по-голямата част от страната, обещават синоптиците

...
Снимка: PexelsСлънчево време в по-голямата част от страната, обещават синоптиците
Коментари Харесай

Слънчево време в по-голямата част от страната

Снимка: Pexels

Слънчево време в по-голямата част от страната, дават обещание синоптиците през днешния ден. Около и след обяд облачността ще се усили, по-значителна ще е над югоизточната половина от страната, където тук-там ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан юг-югозападен вятър, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а максималните-между 12° и 17°.

Над планините преди обяд облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна и на доста места ще превали слаб дъжд, над 2000 м – слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.

В сряда на доста места ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите в Северна и Западна България тук-там дъждът ще се примесва със сняг.

В четвъртък ще се задържи прохладно. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще бъде относително студено с минимални температури сред минус 2° и 3° и оптимални - сред 5° и 10°.

През идващите дни до края на седмицата постепенно ще се затопля.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР