Най-новата и малка партия, която е парламентарно представена, Величие е

...
Най-новата и малка партия, която е парламентарно представена, Величие е
Коментари Харесай

Величие при президента: В парламента не ни разбират

Най-новата и дребна партия, която е парламентарно показана, " Величие " е на консултация в президентството. 

Ниската изборна интензивност е същинско предизвикателство, само че за вас тези избори бяха триумф, тъй като ви подсигуряваха място в Народното събрание, за което ви приветствам. Вече се обрисуваха няколко разновидността за сформиране на правителство  - от държавно управление на малцинството, през програмен кабинет от специалисти с необятна парламентарна поддръжка, през антиГЕРБ и Движение за права и свободи коалиция, Българска социалистическа партия също имат упоритости да вземат участие в съставянето на държавното управление, заключи Радев диалозите си досега.

Ние приложихме систематичен метод в нашите дейности, само че за жалост бяхме разбрани от прекомерно малко субекти в Народното събрание. Поисахме среща с Бойко Борисов, с цел да имаме изясненост за задачите, които ще си слага едно тяхно държавно управление, времето, за което се ангажира съответните стъпки. Такава среща беше отхвърлена и ние нямаме изясненост какво ще прави това държавно управление и какви задължения поема. Посланията бяха чисто официални, не се разяснява какво би трябвало да подкрепим или не. Не го съдим за това нещо, само че не можем да подкрепим или да не подкрепим незнанието си, съобщи от своя страна ръководителят на " Величие " Николай Марков.

Той счита, че едно експертно държавно управление би било " криене " и ще прикрие съдружни връзки, които по думите му не би трябвало да бъдат забележими за необятната общност. Това е тип популизъм и измама, която се разиграва в постройка на Народното събрание, счита Марков.

Най-близо до нас стои програмно държавно управление с ясни цели, задания от лицата, които имат най-голямото доверие да го сформират. Като най-малки ние нямаме искания да получим мандат, само че в случай че се стигне до там да ни бъде връчен, ние ще подходим по същия метод и за нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно държавно управление, тъй като проблемите, които предстоят са най-важни задачите. Живеем в тежки исторически времена, решенията би трябвало да бъдат високоотговорни, а аз вижда в Народното събрание от ден на ден хора, които не желаят да носят отговорност и трансферират отговорността върху други институции или сред себе си, добави водачът на " Величие ".Държавният глава беседва в понеделник и във вторник с представителите на ГЕРБ-СДС, на Движение за права и свободи, на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и на " Възраждане “.

По-рано през днешния ден президентът Радев беседва с представителите на „ ИТН “.

 Днес е третият и финален ден от консултациите при президента за сформиране на постоянно държавно управление, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР