Снимка: PexelsСериозен скандал се разраства в Русия. Опозиционни активисти обвиниха

...
Снимка: PexelsСериозен скандал се разраства в Русия. Опозиционни активисти обвиниха
Коментари Харесай

Опозиционни активисти в Русия обвиниха Google и Apple, че са се поддали на натиска на Кремъл

Снимка: Pexels

Сериозен скандал се разраства в Русия. Опозиционни деятели упрекнаха Гугъл и Apple, че са се поддали на натиска на Кремъл, откакто отстраниха антиправителствено приложение за тактическо гласоподаване от магазините си в първия ден на изборите за Държавната дума, оповестява " Ройтерс ".

Приложението, основано от сподвижници на хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални, дава на хората подробни рекомендации за кого да гласоподават в опит да бъдат осуетени изборните шансове на ръководещата партия " Единна Русия ", която поддържа президента Владимир Путин.

Членове на горната камара на Народното събрание (Съвета на федерацията) се срещнаха с представители на Гугъл и Apple в навечерието на изборите, с цел да им кажат да отстранен приложението или ще се сблъскат със съществени последствия, в това число санкции и наказателно гонене.

Джон Съливан, посланикът на Съединени американски щати в Русия, също беше привикан в съветското външно министерство преди изборите, с цел да чуе недоволства, че държанието на фирмите се показва в интервенция на Съединени американски щати във вътрешните работи на Русия.

Съд забрани политическото придвижване на Навални като екстремистко през юни, подкрепяйки тъжби от прокуратурата в Москва, че неговите деятели се опитвали да дестабилизират Русия, решение, наказано от Запада по това време като удар против свободата.

Леонид Волков, съмишленик на Навални, упрекна Гугъл и Apple, че се поддават на това, което той дефинира като кремълска акция за изнудване.

" Този ​​срамен ден ще живее дълго в паметта ", сподели Волков в приложението за известия " Телеграм ".

Иван Жданов, различен доближен на Навални, назова дейностите на фирмите неточност и " срамна демонстрация на политическа цензура ".

Apple и Гугъл не са дали отговор на настояванията за коментар.

Андрей Климов, почитан сенатор от ръководещата партия, разяснява, че бил удовлетворен от държанието на американските софтуерни колоси.

" Ние гледаме на дейностите на Гугъл и Apple като стъпки в вярната посока ", цитира " Новости " думите му.

" Ройтерс " без значение са удостоверили, че приложението не е налично в AppStore на Apple и Гугъл Play за съветски консуматори. Изтеглените преди този момент версии на приложението също не са работели.

Този ход не е нокаутиращ удар за акцията за тактическо гласоподаване на лагера на Навални. Сподвижниците му разгласиха подробни описи онлайн преди два дни по какъв начин желаят хората да гласоподават.

Някои деятели също по този начин употребяват виртуални частни мрежи, с цел да избегнат сходни ограничавания и въпреки всичко са могли да изтеглят и употребяват приложението.

Държавният регулаторен орган на връзките " Роскомнадзор " изиска Apple и Гугъл да отстранен приложението, заплашвайки с санкции за неспазване на разпореждането.

Държавни арбитър реализатори пристигнаха в офис блок, с цел да се конфронтират против локалния личен състав на Гугъл късно в понеделник.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР