Снимка PexelsСемейство разказа как след изкаран Ковид, вече не може

...
Снимка PexelsСемейство разказа как след изкаран Ковид, вече не може
Коментари Харесай

Мъж и жена, преболедували Ковид: Хората отскачат назад като ни видят, а ние вече не сме опасни

Снимка Pexels

Семейство описа по какъв начин след изкаран Ковид, към този момент не може да води предходния живот. Мъж и жена описват за недоверието, с което ги одобряват близките и не им разрешават да възстановят нормалното си другарство и темп на живот

Ирина Иванова и Тихомир Машов са минали през COVID-19 и описват за отношението на хората към тях по-късно. Въпреки че към този момент не са разпространители на вируса и по медицински индикатори са безвредни за общността, те още веднъж остават в изолираност.

“Неприятно е. Чувстваш се малко като скверен ”, споделя Ирина. “Като чумав ”, добавя Тихомир пред

“Ти си подходил пъклен отговорно, спазил си всичко, което е било належащо. След като е минало това нещо, ти си изцяло свободен и естествен човек ”, разсъждава той. Това обаче не се получава. Семейството му минава през вируса “доста леко ”. Тестват се – той, брачната половинка му, детето. И се пробват да се върнат към остарелия си метод на живот.

“Първата им инстинктивна реакция е да се оттеглен обратно ”, добавя Ирина, за която по никакъв начин не е било елементарно 14 дни да бъде затворена, без да вижда никого. “И е доста мъчно да обясниш на хората, че ти към този момент не носиш болест, не си рисков. Не че чакам някой като ме види, да ме прегръща, само че уплахата в очите е малко обидна ”, добавя тя.

Ирина е имала приблизително тежки признаци, само че не е стигнала до болница. Седмица след приключването на карантината към момента усеща изтощение и лесна отмалялост. Уморява я обаче и “отношението на някои хора ”.

“Пораженията са в душeвността на хората. Нещо сбъркахме в връзките сред нас ”, твърди Ирина Иванова.

“Трудното стартира с недоверието и подозрението, с което те гледат по-късно ”, удостоверява Тихомир Машов, който долавя у сътрудниците си страха, че още е болен. “И този стрес – това не знам по какъв начин ще може да се излекува. Така или другояче в България хората са уплашени от метода си на живот. Това още повече ги стресира. В същото време животът продължава. Ако се получи тази стигма виталният цикъл няма да продължи добре. Системата ще блокира във всяка една сфера ”, споделя Тихомир.

Ирина твърди, че “този вирус е реализуем ”, той е тестване за човещина и не трябва да издигаме бариери. “Точно в този момент в моментът, въпреки и да се изолираме, въпреки и да се дистанцираме, човешките бариери не би трябвало да ги има ”, споделя още дамата.

Да гледаме на живота по-ведро приканва и Тихомир.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР