Снимка pexelsСаудитска Арабия утроява ставката на данък добавена стойност в

...
Снимка pexelsСаудитска Арабия утроява ставката на данък добавена стойност в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия утроява ДДС

Снимка pexels

Саудитска Арабия утроява ставката на налог добавена стойност в опит да стабилизира бюджетните си доходи, оповестява BBC, представена от dunavmost.com.

Правителството в Рияд ще ограничи и заплащането на държавните чиновници.

Приходите в хазната на кралството внезапно понижиха вследствие на световната пандемия от COVID-19, която провокира стесняване в търсенето на нефт.

Саудитска Арабия за първи път вкара Данък добавена стойност преди две години като опит да диверсифицира държавните доходи и да понижи зависимостта на стопанската система от петролния експорт. Сега ставката ще бъде увеличена от 5% на 15%.

" Мерките са мъчителни, само че нужни за поддържането на финансова непоклатимост в средносрочен и дълготраен проект, както и за ограничение на вредите, нанесени от пандемията от COVID-19 ", съобщи финансовият министър на Саудитска Арабия Мохамед Ал-Джадаан.

Решението за увеличението на Данък добавена стойност беше взето, откакто обществените разноски на кралството надвишиха размера на държавните доходи през първото тримесечие. Страната регистрира бюджетен недостиг от 9 милиарда $.

„ Постъпленията от експорт на нефт се свиха с 25% на годишна база - до 34 милиарда $, а централната банка регистрира най-силния спад на задграничните си валутни запаси от 2011 година насам.

Очаква се ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид да забавят хода на промените, подхванати от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

Миналата година саудитският държавен петролен монополист Saudi Aramco провежда първично обществено предложение на част от своите акции, с което притегли 25.6 милиарда $.

Продажбата беше част от цялостната тактика за модернизиране на стопанската система и понижаване на нейната взаимозависимост от петролните пазари.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР