Снимка PexelsСАЩ също изразяват позиция за събитията в Ивицата Газа. Държавният

...
Снимка PexelsСАЩ също изразяват позиция за събитията в Ивицата Газа. Държавният
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ: Не възпрепятстваме дипломацията в ООН по израелско-палестинския въпрос

Снимка Pexels

Съединени американски щати също показват позиция за събитията в Ивицата Газа. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън увери през днешния ден, че страната му не попречва дипломацията в Организация на обединените нации по израелско-палестинския въпрос. Той обаче не даде обещание Съединените щати да поддържат декларация на Съвета за сигурност на международната организаця, призоваваща за прекъсване на насилието, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се Съветът за сигурност да се събере през днешния ден за четвърти път на изключително съвещание за изблика на принуждение сред Израел и палестински групировки в линията Газа. До момента Съединени американски щати отхвърлят приемането на декларация.

Китай упрекна американското държавно управление, че попречва постигането на обща позиция. Дипломати и от съюзнически на Съединени американски щати страни също показаха страдание за тази позиция, отбелязва Агенция Франс Прес.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да се завърне на интернационалната сцена след края на мандата на своя предходник Доналд Тръмп и прикани за завършек на насилието сред израелци и палестинци.

" Ние не възпрепятстваме дипломацията, в противен случай ", съобщи Блинкън по време на посещаване в Исландия, в отговор на въпрос за тези рецензии. Той акцентира, че Съединени американски щати водят " доста интензивна дипломация ", само че го вършат дискретно. Блинкън напомни множеството си телефонни диалози с външни министри през последните дни.

Той обаче още веднъж повтори, че " всяко деяние или декларация " би трябвало да служи на прекратяването на насилието, и даде да се разбере, че препоръчаните на Съвета за сигурност планове за декларация съгласно него не извършват това изискване, отбелязва Агенция Франс Прес.

Над 200 палестинци в линията Газа бяха убити от началото на изблика на принуждение на 9 май. В Израел жертвите са 10.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР