Снимка PexelsСамо 10 дни остават до встъпването в длъжност на

...
Снимка PexelsСамо 10 дни остават до встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

В Конгреса на САЩ изложиха плановете си за импийчмънт на президента Доналд Тръмп

Снимка Pexels

Само 10 дни остават до встъпването в служба на Байдън. Въпреки това не се изключва вид за  импийчмънт на Тръмп. 

Представители на Демократическата партия в Конгреса на Съединени американски щати изложиха проектите си за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, въпреки че остават единствено броени дни до приключване на мандата му, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

 

Лидерката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси и редица нейни сътрудници организираха среща, на която са разискали бърза процедура за импийчмънт, която да стартира още в понеделник с предявяване на обвинявания против президента поради ролята му в невижданото нахлуване на негови последователи против постройката на Конгреса в сряда.

" Трябва да предприемем дейности ", сподели Пелоси  след частната среща на водачите на демократите в Конгреса. Според нея законодателите имат " няколко варианти " за втора процедура за импийчмънт против президента Тръмп, и диалозите сред тях по въпроса не престават.

Телевизия Ем Ес Ен Би Си, като се базира на неназовани източници, сподели, че двама конгресмени демократи от Камарата към този момент са изготвили план за наличието на обвиняването, което да бъде предявено на Тръмп. То е за " подстрекаване към бунт ".

 

Според документа Тръмп е направил " тежко закононарушение и правонарушение ", " умишлено подстрекавайки към принуждение против органите на властта в Съединени американски щати ". В резултат на неговите дейности " навалица от нападатели е проникнала нелегално в Капитолия, нанесла е телесни повреди на чиновници на правоохранителните органи, заплашвала е членове на Конгреса и вицепрезидента, попречила е осъществяването на най-важното им конституционно обвързване - да утвърдят резултатите от изборите ". С всичко това президентът Тръмп " съществено е заплашил сигурността на Съединени американски щати и на органите на държавната власт ", се показва в документа.
Телевизия Ем Ес Ен Бе Си прибавя, че към този момент този документ е единствено план и той към момента не е утвърден от председателката на Камарата (в която демократите имат мнозинство) Нанси Пелоси.

По-рано през вчерашния ден Пелоси сподели, че е разговаряла с ръководителя на комитета на началник-щабовете на въоръжените сили военачалник Марк Мили и е разискала с него нуждата да се вземат защитни ограничения, с цел да се подсигурява, че президентът републиканец Доналд Тръмп няма да може да стартира военни дейности или да подреди нанасяне на нуклеарен удар в последните му две седмици на власт, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

" Положението с този неустойчив президент не би могло да е по-опасно и би трябвало да създадем всичко по силите си да защитим американския народ от неговата офанзива над нашата страна и нашата народна власт ", декларира Пелоси в писмо до свои сътрудници в Конгреса.

Междувременно представител на правосъдното министерство сподели на брифинг за публицисти нощес, че способените американски органи не чакат против настоящия президент Доналд Тръмп да бъдат повдигнати обвинявания в подстрекаване за нападението против Капитолия.

А представителят на Белия дом Джъд Диър, представен от Ройтерс, сподели нощес, че покачване на импийчмънт против президента Тръмп единствено 12 дни преди приключването на мандата му единствено още повече ще разедини страната.
Ако Тръмп бъде импийчнат в Камарата и в случай че обвиняването против него бъде доказано в Сената, това може да му попречи да се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година, или въобще да заема какъвто и да е държавен пост по-нататък, отбелязва АП.
Изглежда малко евентуално републиканците, които към момента имат болшинство в Сената, да поддържат импийчмънт на този финален стадий от мандата на президента, въпреки че доста републиканци към този момент мълчат по въпроса, което приказва за дълбокото разединение в партията, показва АП.

Вчера сенаторката от щата Аляска Лиса Мърковски стана първата републиканка в Сената, която прикани Тръмп самичък да подаде оставка, съобщи АП. В изявление за вестник " Анкоридж дейли " тя сподели: " Искам той да си върви. Вече аргументи задоволително вреди ". Тя също сподели, че се колебае дали да остане в партията. " Ако Републиканската партия към този момент не е нищо повече от партия на Тръмп, то аз откровено се запитвам дали това е моята партия ", посочи сенаторката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР