Снимка PexelsРусия извади черна статистика от последното денонощие. Руската федерация

...
Снимка PexelsРусия извади черна статистика от последното денонощие. Руската федерация
Коментари Харесай

1000 човека починали от Ковид за ден в Русия

Снимка Pexels

Русия извади черна статистика от последното денонощие. Руската федерация регистрира черен връх по умряли от ковид през последното денонощие. Данните на съветския действен щаб за битка с вируса демонстрират, че единствено за 24 часа общо 968 души са умряли от COVID-19, написа

Ден по-рано жертвите бяха 936. Над 900 умряли биват регистрирани в РФ за четвърти следващ ден. От началото на пандемията не е имало толкоз смъртни случаи във федерацията. Освен това бяха регистрирани над 29 000 новозаразени. Причината за повишаването на броя на жертвите е ниското ниво на имунизация. Русия изостава доста от западните европейски страни във имунизацията на своето население.

Общо записаните случаи на заразяване в Русия са към 7,8 милиона, а жертвите на пандемията са 215 453, по данни на работната група за битка с ковид. Нейните данни обаче регистрират единствено смъртните случаи, дължащи се директно на ковид. Националната статистическа организация Росстат, която регистрира и обвързваните с ковид смъртни случаи, оповестява за надалеч по-високи нива на смъртност. Според обявените в петък данни смъртните случаи на лица, заболели от ковид, са надхвърлили 254 000 единствено за първите осем месеца на тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР