Снимка PexelsРазмириците в САЩ няма да останат безнаказани. Най-малко 25

...
Снимка PexelsРазмириците в САЩ няма да останат безнаказани. Най-малко 25
Коментари Харесай

Заради смъртоносния щурм започват десетки дела за вътрешен тероризъм в САЩ

Снимка Pexels

Размириците в Съединени американски щати няма да останат безнаказани. Най-малко 25 каузи за вътрешен тероризъм са били заведени в Съединени американски щати във връзка със смъртоносния взлом на Капитолия в сряда от поддръжници на президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, като се базира на конгресмен демократ.

Министерството на правораздаването в това време заяви, че още двама души са били задържани за присъединяване в безредиците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Джейсън Кроу, член на комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите, сподели, че е бил известен от министъра на сухопътните сили Райън Маккарти за заведените минимум 25 каузи за вътрешен тероризъм.

Освен това Пентагонът е информиран за възможни закани от евентуални терористи в дните преди и по време на самата гала на 20 януари по встъпване в служба на определения за президент демократ Джо Байдън. " Открити били дългоцевни огнестрелни оръжия, коктейли Молотов, взривни устройства и свински опашки, което навежда на мисълта, че за малко е било избегнато още по-голямо злополучие ", съобщи още Кроу, разказвайки за телефонния си диалог с Маккарти.

Министърът на сухопътните сили уведомил конгресмена демократ, че Пентагонът работи с локалните и федералните правоохранителни органи, с цел да координират охранителните действия, като признал, че преди щурма не са били докладвани задоволително данни какво се готви.

Кроу на собствен ред изразил безпокойствие във връзка известията, че настоящи и някогашни американски военнослужещи са взели участие в щурма на Капитолия. Министърът на сухопътните сили заречен да предприеме " спомагателни ограничения ".

При безредиците на Капитолия починаха петима души, измежду които един служител на реда. Втори служител на реда, взел участие в преодоляването на обстановката, е умрял по-късно, до момента в който не бил на работа, само че няма публично посочена причина за гибелта му.

При щурма бе убита и ветеранка от военновъздушните сили, която е била на задача в Афганистан и Ирак.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви в изказване, че още двама души са били задържани за присъединяване в щурма.

Става въпрос за двама мъже - надлежно от Тексас и Тенеси. Те били разпознати на фотоси в залата на Сената.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР