Снимка PexelsПродължава производството на ваксини. Регулаторни органи във Великобритания и още

Снимка PexelsПродължава производството на ваксини. Регулаторни органи във Великобритания и още ...

Пет страни ускоряват производството на модифицирани ваксиниСнимка Pexels

Продължава производството на ваксини. 

Регулаторни органи във Великобритания и още четири страни планират да ускорят разработката на модифицирани ваксини срещу COVID-19, за да могат производителите да действат бързо срещу нововъзникващите варианти на вируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от

Вече разрешените ваксини, които са били модифицирани срещу новите варианти, "няма да се нуждаят от чисто ново одобрение или дълги клинични изследвания", се казва в изявление на Британската служба за регулация на лекарствата и здравните продукти.

Новите насоки ще се дадат съвместно от регулаторните органи на Великобритания, Австралия, Канада, Сингапур и Швейцария. Те ще се опират на вече съществуващия модел за изменение на грипната ваксина в отговор на постоянните промени в този вирус.

Съгласно новите правила разработчиците трябва да дадат солидни доказателства, че модифицираните им ваксини срещу COVID-19 осигуряват силен имунен отговор на вирусните варианти, както и данни, които показват, че те са безопасни и покриват нормите за качество.

Съобщението идва в момент на тревоги, че новооткрит в Бразилия вариант на коронавирус може да е по-устойчив на съществуващите ваксини от други варианти.

 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg