Снимка PexelsПроблематична е обстановката в Многопрофилната болница в Благоевград заради

...
Снимка PexelsПроблематична е обстановката в Многопрофилната болница в Благоевград заради
Коментари Харесай

Остава проблемът с недостига на медици в борбата с коронавируса в Благоевград

Снимка Pexels

Проблематична е ситуацията в Многопрофилната болница в Благоевград поради липса на медицински личен състав, оповестява Българска национална телевизия.

Една четвърт от личния състав е под карантина, тъй като е инфектиран с ковид или са имали контакт с техни близки. В същото време към момента има свободни кревати в Благоевградската болница, която от средата на ноември действа като Коронавирус болница.

Около 200 са леглата за инфектирани в МБАЛ-Благоевград. По-голямата част от тях са заети, само че към момента има опция за настаняване на нови пациенти. Остава обаче казусът с дефицит на медицински личен състав. 65 чиновници на болница не вървят на работа, защото са под карантина.

Директорът на лечебното заведение доктор Огнян Митев сподели, че е получил увещание, че от идната седмица 10 медицински сестри от образователните заведения, детските градини и ясли на територията на общината ще могат краткотрайно да стартират работа в болничното заведение.

В област Кюстендил обстановката е сходна - там няма опция за отделяне на Коронавирус болница, на територията на региона инфектирани с ковид пациенти се настаняват в 3 лечебни заведения - едно в Кюстендил и две в Дупница.

В болничното заведение в Кюстендил към сегашния миг има малко над 80 инфектирани с ковид, които се лекуват там. Малко над 50 са общо пациентите с COVID-19 в двете лечебни заведения в Дупница.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР