Снимка PexelsПреговорите не са успели да запълнят различията по редица

...
Снимка PexelsПреговорите не са успели да запълнят различията по редица
Коментари Харесай

Разговорите за управляваща коалиция в Италия се провалиха

Снимка Pexels

Преговорите не са съумели да запълнят разликите по редица въпроси, в това число здравни разноски, обучение, правораздаване и инфраструктура.

Сега президентът може да стартира нов кръг от съвещания.

Разговорите за ръководеща коалиция в Италия се провалиха, заявиха от партията на някогашният министър председател Матео Ренци, представени от " Ройтерс ". Той изтегли партията си Italia Viva от обединението предишния месец, обвинявайки премиера Джузепе Конте в погрешно боравене както със здравната рецесия, по този начин и с последвалия стопански срив. След това се стигна до оставката на Конте.

Президентът Серджо Матарела, висшият съдия в италианската политика, изиска от ръководителя на долната камара на Народното събрание  Роберто Фико да посредничи сред другите партии.  Ренци обаче съобщи, че договарянията не са съумели да запълнят разликите по редица въпроси, в това число здравни разноски, обучение, правораздаване и инфраструктура.

Фико се срещна с Матарела късно във вторник,  за да го осведоми за неуспеха . Сега президентът може да стартира нов кръг от съвещания, с цел да види дали има междупартийна поддръжка за държавно управление на технократи, което ще има за задача да се оправи с изключителната коронавирусна и икономическа рецесия. Партията Italia Viva към този момент съобщи, че би желала някогашният началник на Европейската централна банка Марио Драги да стане министър-председател.

Италия, първата европейска страна, наранена от вируса, е записала повече от 89 000 смъртни случая от появяването на огнището му през февруари предходната година, което е втори най-голям резултат в Европа и шести в света.

Икономиката на Италия се  , сочат изнесените данни на Националната статистическа работа ISTAT. Това представлява  най-голямото стесняване на Брутният вътрешен продукт от края на Втората международна война.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР