Снимка: PexelsПредимно слънчево време с максималните температури между 22° и

...
Снимка: PexelsПредимно слънчево време с максималните температури между 22° и
Коментари Харесай

Температури до 27 градуса в днешния ден

Снимка: Pexels

Предимно слънчево време с оптималните температури сред 22° и 27°, в София - към 23°, ще има през днешния ден.

Ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно в планинските региони, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - сдържан северен вятър.

По Черноморието ще има раздрана облачност. Ще духа сдържан север-северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време, денем с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 7°.

През почивните дни ще доминира слънчево време. В събота по-значителни нараствания на облачността ще има над Източна България, не са изключени изолирани слаби превалявания. В неделя забележителна ще е облачността над североизточните региони, там ще има и слаби превалявания. Около и след обяд и над планинските региони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми. Температурите ще се покачат още и в неделя оптималните ще са сред 24° и 29°.

В началото на новата седмица ще има забележителна облачност, купеста и купесто-дъждовна. На доста места в страната ще има превалявания, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, съпроводени от гръмотевици. Има и условия за градушки. Повишена възможност за обилни количества на преваляванията има в Южна България. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР