Снимка: PexelsПравителството планира всички граждани на възраст над 18 години

...
Снимка: PexelsПравителството планира всички граждани на възраст над 18 години
Коментари Харесай

Ваксината на Астра Зенека срещу COVID-19 няма да се използва в Норвегия

Снимка: Pexels

Правителството възнамерява всички жители на възраст над 18 години да получат първа доза от имунизацията в края на юли или началото на август. В момента към 1,5 милиона норвежци са получили първата ваксина, към 500 000 са изцяло имунизирани.

Ваксината на " Астра Зенека " против COVID-19 няма да се употребява в норвежката стратегия за имунизация против ковид. Премиерът Ерна Солберг разгласи това на конференция.

" Ваксината на " Астра Зенека " е изцяло изключена от програмата за имунизация ", сподели тя. Обясни, че ще бъде взето настрана решение във връзка с имунизацията " Янсен ". " Правителството желае тази ваксина на склад, в случай че са нужни повече медикаменти при положение на съществено огнище ", сподели Солбърг, предава Българска национална телевизия.

Използването на имунизацията на " Астра Зенека " е спряно в Норвегия на 11 март след известия за кръвни съсиреци и нарушавания на кръвосъсирването при имунизирани хора.

Както министър-председателят сподели още на конференцията, на младежи на възраст от 18 до 24 години ще бъдат препоръчани имунизации по-рано, в сравнение с се смяташе до момента - с жителите на страната на възраст от 40 до 44 години. Това се дължи на обстоятелството, че младежите са по-благоприятни за разпространяването на инфекцията и че измежду тази група в Норвегия има най-вече случаи. Последна ще бъде имунизирана възрастовата група от 25 до 39 години.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР