Снимка: PexelsПравителството на Нидерландия днес промени отдавна отстояваната си позиция

...
Снимка: PexelsПравителството на Нидерландия днес промени отдавна отстояваната си позиция
Коментари Харесай

Нидерландия промени позицията си срещу носенето на маски

Снимка: Pexels

Правителството на Нидерландия през днешния ден промени от дълго време отстояваната си позиция против носенето на маски на публични места, откакто случаите с ковид доближиха рекордни равнища, а парламентарното болшинство прикани за решителни ограничения, съобщи Ройтерс.

По време на диспути в Народното събрание министър председателят Марк Рюте прикани хората в кралството да носят маски на публични места, когато общественото разграничаване не е допустимо. " Искаме да дадем на цяла Нидерландия един явен и незабавен съвет: занапред нататък носете на публични места немедицински маски, покриващи устата и носа ", сподели той.

Това е огромна смяна в политиката, откакто в продължение на месеци Рюте и видни медицински специалисти твърдяха, че маските са безполезни против разпространяването на Ковид-19. Наскоро това мнение бе остро подложено на критика по нидерландската телевизия от водещия епидемиолог в Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи. А през днешния ден множеството от парламентарно показаните партии за пръв път обявиха, че държавното управление на Рюте би трябвало да предложи доброволното носене на маски, предава Българска телеграфна агенция.

Новите случаи на ковид в Нидерландия доближиха през днешния ден нов рекорден денонощен растеж от 3294, сочат данни, публикувани от здравните управляващи и представени от Ройтерс. Броят на новозаразените отбелязва следващи рекордни стойности съвсем всеки ден от средата на септември и през вчерашния ден за пръв път надвиши прага от 3000.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР