Снимка: PexelsПоловината студенти у нас искат да започнат работа с

...
Снимка: PexelsПоловината студенти у нас искат да започнат работа с
Коментари Харесай

Повечето cтyдeнти y нac готови да работят срещу 2 000 лeвa стартова заплата

Снимка: Pexels

Половината студенти у нас желаят да стартират работа с начална заплата сред 1 200 и 2 000 лв.. А по-голямата част от тях споделят, че желаят стартовото им заплащане да бъде даже по-високо - сред 1 500 и 2 000 лв.. Това демонстрират данни от проучването " Най-желаният шеф в България ", извършено през месец февруари 2020 година по поръчка на " Българската асоциация за ръководство на хора " (БАУХ) и " Българското сдружение за връзки с обществеността " (БДВО), написа Money.bg.

Според данните 7% от студентите у нас желаят стартова заплата над 2 500 лв., а 11% - сред 2 000 и 2 500 лв..

Най-голям дял от студентите, а точно 27% от всички запитани, показват, че желаят началното им заплащане да бъде сред 1 500 и 2 000 лв..

22% застават зад желанието си да стартират работа за сума сред 1 200 и 1 500 лв., а 15% желаят заплатата им да бъде сред 1 000 и 1 200 лв..

 Снимка 475748

Източник:  " Тренд "

Данните демонстрират още, че сигурността и стабилността са измежду основните фактори за младежите при избор на работно място, изключително по време на пандемията на новия ковид, която оказва съществено въздействие върху пазара на труда у нас. Именно поради това факторите сигурност и непоклатимост на работното място получават още по-голяма значимост.

Най-голяма част от студентите показват като най-съществен фактор равнището на заплащане. Това е водещ критерии за 83% от интервюираните.

57% от запитаните споделят, че измежду най-важните фактори за тях е бъдещето кариерно развиване в съответната компания, а към 50% държат доста на сигурността и стабилността на работното място и естеството на самата работа. Над 40% от респондентите означават като основни фактори салдото сред персоналния живот и работата, както и скоростта на израстване във компанията.

Възможността за личностно развиване, гъвкавото работно време и местоположението на работното място са значими за към една трета от запитаните. 19% са показали като основен фактор опцията за отдалечена работа, а  едвам 18% от интервюираните са оповестили, че се интересуват от репутацията на работодателя  при започването на работа и качеството на продукта, създаван от компанията.

 Снимка 475749

Източник:  " Тренд "

Иначе студентите имат вяра, че у нас има компании, които дават отговор на техните условия за положително работно място. Това са съобщи 78% от запитаните, а съгласно 62% в България може да се откри и " идеалната работа ".

На другия полюс - 21% от студентите са уверени, че у нас няма подобаващи работодатели, които да покриват критериите им, а 10% са на мнение, че " идеалната работа " не може да се откри в страната ни.

На първите пет места в класацията за най-желани от студентите работодатели попадат 11 компании от сфери като бързооборотните артикули, телекомуникациите, технологиите, авиацията, горивата и фармацията.

Топ 5 на най-желаните работодатели в България:
Кока Кола А1 България и Летище СофияVivacom и Теленор БългарияIBM България, Лукойл България, Лукойл Нефтохим Бургас, Nestle България, SopharmaHewlett Packard GDBC
 

Данните открояват още няколко трендове. Основните мотиватори за работа на новото потомство на пазара на труда са справедливото заплащане (69%), научаването на нови неща и саморазвитието (68%), оценяването на напъните от страна на работодателя (51%) и връзката сред персоналните достижения и опциите за напредък (50%).

Оказва се също по този начин, че 19% от българските студенти декларират ясно, че желаят да работят за българска компания, а 21% - за задгранична. Произхода на компанията няма значение за 41% от респондентите, а 19% не могат да отговорят на този въпрос.

В по-голямата си част идващите постоянно образование студенти биха желали да работят по специалността си. Това декларират 77% от запитаните , а 5% желаят да загърбят специалността си.

Проучването е извършено от социологическа организация " Тренд " сред 1 004 студенти постоянно образование - бакалавърска и магистърска степен.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и те
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР