Снимка: PexelsПодтиквани от искането на президента Доналд Тръмп за изтегляне

...
Снимка: PexelsПодтиквани от искането на президента Доналд Тръмп за изтегляне
Коментари Харесай

САЩ връщат у дома над 6000 военни от Европа

Снимка: Pexels

Подтиквани от настояването на президента Доналд Тръмп за евакуиране на войски от Германия, Съединени американски щати ще върнат към 6400 бойци вкъщи и ще реалокират към 5400 в други страни от Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Според високопоставени представители, описващи проекта на Пентагон, това ще коства милиарди долари и ще отнеме години. Решението е в осъществяване на оповестеното предпочитание на Доналд Тръмп за евакуиране на войски от Германия, което се дължи най-малко частично на обстоятелството, че страната не харчи задоволително за защитата си. Американски представители обявиха, че някои военни ще заминат до месеци и че Съединени американски щати евентуално ще изпратят военновъздушни и сухопътни сили в страни, където няма военно наличие на Съединени американски щати. В Германия ще останат към 25 000 военни, предава Българска телеграфна агенция.

Съобщението е обвързвано с проекта за увеличение на военното наличие на Съединени американски щати в Полша, смяна, която Варшава и полският президент Анджей Дуда. Представителите, които пожелаха анонимност, обявиха, че предислокацията ще коства " милиарди " и ще изисква градеж на бази в Съединени американски щати, с цел да се разположат спомагателните сили, а в бъдеще други военни сили ще бъдат разполагани на ротационен принцип във и отвън Европа.

Членове на Републиканската партия насочиха рецензии към преместването на войските, като го дефинираха като подарък за Русия и опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, отбелязва АП. 22 републиканци от Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите изпратиха писмо до Тръмп, в което декларират, че намаляването на американския ангажимент към защитата на Европа ще насърчи съветската експанзия и опортюнизъм.

Освен това не е ясно дали проектът няма да бъде анулиран, ако Тръмп не бъде избран отново за президент. Германия е център на интервенциите на Съединени американски щати в Близкия изток и Африка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР