Снимка PexelsПо традиция денят на Свети Дух се отбелязва във

...
Снимка PexelsПо традиция денят на Свети Дух се отбелязва във
Коментари Харесай

Хотелите в Кипър се напълниха

Снимка Pexels

По традиция денят на Свети Дух се отбелязва във всички крайбрежни региони в Кипър с така наречен Фестивал на Потопа, само че тази година поради пандемията множеството празнични прояви бяха анулирани.

С висока претовареност, за първи път в тазгодишния сезон, хотелите в Кипър посрещат почналия тридневен уикенд и празнуването на деня на Свети Дух в понеделник, който е почивен ден в страната. Несигурността за летните месеци обаче продължава поради към момента затворените туристически пазари за средиземноморския остров. 

Заради огромния интерес и нараснало търсене най-вече от кипърците заетостта в хотелите по цялото крайбрежие  през дългия празничен уикенд доближава от 40% до 70%, оповестиха от Кипърската хотелиерска асоциация.

Тридневната натовареност посредством засилен вътрешен туризъм е " глътка въздух ", само че тя не може да компенсира неналичието на милионите задгранични посетители, означават хотелиерите на острова, чието безпокойствие за мъчно лято продължава, добавя БНР.

През юни хотелите са цялостни едвам към 15-20%, доста под предстоящото. Въпреки че доста от тях са понижили цените с 20 - 25%, резервациите за юли и август са ниски, показват от браншовата асоциация. Най-големият туристически пазар за Кипър - Англия, продължава да е затворен поради ковид, а вторият по значение - съветският, още е надалеч от нормалния напор. Кипърската хотелиерска асоциация желае държавното управление да продължи и след юни специфичния обществен проект за подпомогане на бранша със дотации за заплати на работещите в него, защото без държавната поддръжка доста хотели още веднъж ще затворят.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР