Снимка: PexelsПо-сериозни проверки и засилен контрол в сезонните обекти предвиждат

...
Снимка: PexelsПо-сериозни проверки и засилен контрол в сезонните обекти предвиждат
Коментари Харесай

Дирекциите на Инспекция по труда в Бургас, Варна и Добрич засилват контрола в сезонните обекти

Снимка: Pexels

По-сериозни инспекции и засилен надзор в сезонните обекти плануват през този месец дирекциите на " Инспекция по труда " в Бургас, Варна и Добрич ускоряват контрола в сезонните обекти. Целта е да се подсигурява в спазването на трудовото законодателство през летния сезон, оповестяват от ведомството, съобщи Българска национална телевизия.

Инспекторите наблюдават за нарушавания като недеклариран труд, неспазване на работното време и заплащането на труда, както и дали малолетни лица или жители на трети страни работят законосъобразно.

Проверява се и обезпечаването на здравна сигурност при работа, в това число дали са въведени противоепидемични ограничения за предварителна защита на разпространяването на КОВИД-19.

Само за седмица в границите на акцията са осъществени 241 инспекции с 4200 заети в тестваните обекти. 22 са случаите на работа без трудов контракт, а едно малолетно лице е работило без нужното позволение. Двама жители на трети страни са открити да работят без право на достъп до пазара на труда у нас. Съставени са 46 акта за определяне на административно нарушаване.

Ресторантьорството и хотелиерството са измежду дейностите, в които Инспекцията по труда осъщестява целогодишно засилен надзор, защото са измежду най-рисковите сектори във връзка с потребление на недеклариран труд.

С цел практикуване на по-ефективен надзор Инспекцията по труда моли сигнали да се подават до момента в който лицата към момента поставят труд.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР