Снимка: PexelsПлановете се проверяват по 11 критерияБългария и Нидерландия, и

...
Снимка: PexelsПлановете се проверяват по 11 критерияБългария и Нидерландия, и
Коментари Харесай

България и Нидерландия са единствените страни от ЕС, които все още не са представили своите национални планове за възстановяване

Снимка: Pexels

Плановете се ревизират по 11 критерия

България и Нидерландия, и двете със служебни държавни управления, са единствените страни от Европейски Съюз, които към момента не са показали своите национални проекти за възобновяване и резистентност на Еврокомисията. След предаване на проект за вложения 27-те членки на Европейски Съюз чакат дял от мегапакета от 750 милиарда евро, с които Брюксел обезпечава излаз от рецесията, породена от пандемията, припомня .

София въпреки всичко е изпратила чернова на проект за вложения, за които ще похарчи 12,6 милиарда лв.. Чак след представянето на крайна версия обаче ще стартира 2-месечният интервал за утвърждение от страна на Европейска комисия. “България към момента не е внесла публично проекта си, който би трябвало да бъде оценен в границите на два месеца. Европейска комисия продължава да поддържа контакт с българските управляващи и да работи градивно с тях ”, сподели говорителката на Еврокомисията Веерле Нойц.

Докато тече процесът на оценка, от Европейска комисия не могат да разясняват противоречивите въпроси. Националните проекти би трябвало първо да бъдат утвърдени от Европейска комисия, а по-късно и от останалите членки в Съвета на Европейски Съюз. Както България, по този начин и Нидерландия сменяха държавните управления си в интервала, в който трябваше да бъдат направени проектите. Изследователски организации в Нидерландия показаха паника от невъзможността на страната да показа своя проект. Докато не бъде назначен нов кабинет, подобен не се чака.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР