Снимка: PexelsПърви днес бяха имунизирани работещите в един от големите

...
Снимка: PexelsПърви днес бяха имунизирани работещите в един от големите
Коментари Харесай

Във Варна започна ваксинирането срещу КОВИД-19 на заетите в сферата на туризма

Снимка: Pexels

Първи през днешния ден бяха ваксинирани работещите в един от огромните хотели в курорта " Златни пясъци ".

За сектора са заделени 7 хиляди дози РНК ваксини и ще има още доставки. Оказва се обаче, че хотелиерите и ресторантьорите към момента не са наели сезонните си служащи и на този стадий ще бъдат ваксинирани единствено чиновниците, които работят целогодишно.

Пред имунизационния кабинет в здравната ревизия през днешния ден имаше доста чакащи да се имунизират. Според сектора единствено по този начин страната ни може да се популяризира като безвредна дестинация, предава Българска национална телевизия. 

" Това е най-разумното решение все още! Смятам, че и туристите, които идват при нас, ще бъдат доста по-спокойни, и ние въпреки това ще бъдем доста по-спокойни ", споделя Антония Георгиева, чиновник в хотел в КК " Златни пясъци ".

Николай Колев чака за слагане на втора доза. Той работи в хотела и е посрещнал първите туристи от Израел. Казва, че още с идването си гостите питат дали личният състав е имунизиран.

" Идват и ни питат вие имунизирани ли сте. Много се радваха на това, че сме имунизирани. Просто желаят информация, с цел да се усещат спокойни ", споделя Николай Колев.

Въпреки обещанията, че за туристическия отрасъл ще има ваксини на " Янсен ", към този момент във Варна няма доставки от нея.

" Тази ваксина е пристигнала в София, евентуално след прочут интервал и във Варна ще пристигна. Ваксината е комфортна, тъй като основава имунитет и не е нужна втора доза ", споделя доктор Анка Баева от РЗИ-Варна.

В момента се имунизира с РНК ваксини. Засега във Варна предпочитание да се имунизират са декларирали едвам 150 души от туристическия отрасъл. Броят им ще се усили с наемането на сезонните служащи.

" Ние сме подготвени да откликнем на желанията за слагане на ваксини, като това ще се прави поетапно според от описите, които получаваме ", изяснява Цеца Янкова, основен секретар на РЗИ-Варна

" Остава мениджърите и притежателите да убедят своите хора оптимално бързо да дойдат. Ние би трябвало да потвърдим, че сме сигурна дестинация ", споделя Стоян Маринов от Варненска туристическа камара.

Очаква се още идната седмица ползата към имунизациите да се ускори. Затова във Варна и региона са открити 25 пункта за имунизация на работещите в туризма.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР