Снимка: PexelsОлимпийски шампион почина от измръзване. Тялото на 66-годишния бивш

...
Снимка: PexelsОлимпийски шампион почина от измръзване. Тялото на 66-годишния бивш
Коментари Харесай

Олимпийски шампион почина от измръзване в Русия

Снимка: Pexels

Олимпийски първенец умря от измръзване. Тялото на 66-годишния някогашен играч по конен спорт Александър Блинов от Русия е било намерено напълно покрай дома му, откакто близо месец продължи издирването му. Блинов беше в неопределеност от 6 февруари, когато е престанал да дава отговор на позвъняванията на околните си. Причината за гибелта му е измръзване, осведоми.

Тялото на двукратния олимпийски медалист е намерено на към 150 метра от вкъщи му в комплекса за конен спорт в селцето Андреевское (намиращо се в Подмосковието).

Един от околните другари на Блинов – Александър Евдокимов, описа, че именитият състезател не е съумял да стигне до жилището си поради мощен снеговалеж и след това е измръзнал до гибел. Тялото му е намерено в снежните преспи.

Според Евдокимов, на 6 февруари Блитов е бил по персонални каузи в град Можайск. Върнал се е с такси, само че поради насъбраните преспи и снеговалежа е бил оставен на половин километър от вкъщи си.

Александър Блинов е притежател на златен и сребърен медали в конния спорт от олимпийските игри в Москва през 1980 година Той е нееднократен победител от надпревари на територията на тогавашния Съветски съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР