Снимка PexelsОказва се, че не всички медицински лица искат да

...
Снимка PexelsОказва се, че не всички медицински лица искат да
Коментари Харесай

Около 30 % от медиците искат ваксинация

Снимка Pexels

Оказва се, че не всички медицински лица желаят да се инжектират срещу Ковид. 33,09% от лицата, планувани за първа фаза на имунизацията, са декларирали предпочитание да се имунизират, написа

Това стана ясно от отговора на здравния министър Костадин Ангелов по време на парламентарния надзор с отговор на въпрос на левицата за за проекта за имунизацията в пандемията.

Има основни тематики за изгодите от имунизацията, които ще бъдат включени в осведомителната акция за имунизациите. Няма да се крие информация от хората, а упоритостта на здравния министър е да се организира сполучлива акция за имунизиране.

Все още не са ясни късите характерности на продукта. Няма да се предлага съответна ваксина.

Министерство на здравеопазването няма да се трансформира в търговски дистрибутор на ваксини, увери Ангелов. Ваксините са пътят към спасението и прегръдките, посочи министърът. Именно в това ще бъдат убеждавани хората.

Фаза I: Медицински личен състав на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински експерти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и различен спомагателен личен състав.

Фаза II: Потребители и личен състав на обществени институции, педагогичен експерти и личен състав на ферми за развъждане на норки.

Фаза III: Служители, участващи в поддържане на действието на съществени за публичния живот действия.

Подлежащи на имунизиране: по описи, направени от РЗИ.

Фаза IV: Възрастни хора и над 65-годишна възраст и лица с съпътстващи хронични болести заради по-тежкото протичане на болестта и по-високия риск от развиване на затруднение и смъртен излаз включително и имунокомпроментирани или лица с вторични имунни дефицити.

Фаза V: Уязвими групи от популацията заради високи епидемиологичен риск от възпаление, обвързван с изискванията и метода им на живот.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР