Снимка PexelsНяма да има глоби за училищните директори и за

...
Снимка PexelsНяма да има глоби за училищните директори и за
Коментари Харесай

Съюзът на работодателите: Няма да има глоби за директори и учители, ако децата не носят маски в училищата

Снимка Pexels

Няма да има санкции за учебните шефове и за учителите при неносенето на защитни маски от учениците в учебните заведения, само че шефовете дават отговор за всичко, което се провежда в учебните заведения. И няма шеф, който да не следи сега прецизно за хигиената, за дезинфекцията и за оптималната раздалеченост сред учениците. Това сподели за Българска телеграфна агенция Диян Стаматов - ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура, и шеф на столичното 119-то Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов ".

Той е взел участие в среща в Министерството на образованието и науката, на която шефове на учебни заведения, обществените сътрудници в образованието, представители на МОН, Министерство на здравеопазването и РЗИ, са разискали дали ще има санкции за учебните шефове и за учителите, в случай че учениците не съблюдават противоепидемичните ограничения и не носят защитни маски в учебните заведения.

На срещата е станало ясно, че " ще има така наречен неочаквани инспекции, както и по сигнал, които ще ги вършат РЗИ, само че не и за неносене на маски от учениците ".

" На учениците, минимум по 10 пъти дневно им се повтаря от преподавател, от шеф - да носят маски в учебно заведение. И за тях няма да има наказания, само че е добре всички възпитаници да се защищават, с цел да защитят своите учители и по-възрастни родственици. Ако децата прекарват по-леко от ковид, това не е по този начин при по-възрастните хора ", разяснява Диян Стаматов.

Договорихме се да се срещаме от време на време, тъй като се намираме в комплицирана обстановка, обвързвана с ковид и да се основава взаимно усмиряване в просветителната система, добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР