Снимка PexelsНови ограничителни мерки в Москва. На фона на резкия

...
Снимка PexelsНови ограничителни мерки в Москва. На фона на резкия
Коментари Харесай

Не повече от 500 души на обществени мероприятия в Москва

Снимка Pexels

Нови ограничаващи ограничения в Москва. На фона на внезапния растеж на заболеваемостта от Covid-19 кметът на Москва Сергей Собянин вкара с декрет спомагателни ограничения против разпространяването на инфекцията, написа   

Още от през днешния ден се не разрешават концертите, развлекателните и спортните мероприятия с присъединяване на повече от 500 души както в затворени пространства, по този начин и навън.

От идващия понеделник, 28 юни, в заведенията за публично хранене ще могат да влизат единствено имунизирани, преболедували Covid-19 през последните шест месеца или с хора с негативен PCR тест.

Хората, които дават отговор на посочените условия ще получават самостоятелен QR код и никакви информации на хартия няма да се одобряват. Сергей Собянин написа в персоналния си блог, че обстановката със заболеваемостта остава доста комплицирана.

 По думите му в ковидните отделения има 14 000 тежко заболели и здравната система работи при цялостна готовност на опциите си. Заместник-кметът по общественото развиване Анастасия Ракова добави, че при 90% от новозаразените се открива индийският вариант..

„ Подкрепяме решителните ограничения на кмета на Москва. Те са подбудени от комплицираната обстановка “, съобщи за ТАСС представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Някои адвокати обаче са на мнение, че новият декрет на Собянин опонира на конституцията, тъй като безпричинно лимитира правата на хора, които по справедливи аргументи не могат да получат по този начин наречения QR код.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР