Снимка PexelsНорвежкото посолство в Мали и източник от службите за

...
Снимка PexelsНорвежкото посолство в Мали и източник от службите за
Коментари Харесай

Бунт във военна база в Мали

Снимка Pexels

Норвежкото посолство в Мали и източник от службите за сигурност оповестяват за евентуален боен протест в база в региона на столицата Бамако, съобщи Ройтерс. " Посолството бе осведомено за протест в редиците на въоръжените сили и че военни са напът към Бамако. Норвежците в Мали би трябвало да са внимателни и за предпочитане е да си стоят вкъщи, до момента в който обстановката се обясни ", се споделя в известието на посолството, адресирано до норвежките жители, намиращи се в африканската страна. " Да, има протест.

Военните са се вдигнали на оръжие ", сподели неназован източник от службите за сигурност на Мали, отбелязва Българска телеграфна агенция. Говорител на въоръжените сили удостовери, че е имало пукотевица във военната база в Кати, на към 15 километра от столицата Бамако, само че добави, че няма повече информация за протичащото се там. Бунт в базата в Кати докара до държавен прелом през 2012 година, в който бе свален тогавашният президент Амаду Тумани Туре и който способства за рухването на Северно Мали в ръцете на джихадистите. Опоненти на сегашния президент Ибрахим Бубакар Кеита провеждат всеобщи митинги от юни насам с апел към президента да подаде оставка, тъй като не се е справил с възобновяване на сигурността в страната и с битката с корупцията. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР