Снимка PexelsНай-малко 13 души, присъствали на парти в перуанската столица

...
Снимка PexelsНай-малко 13 души, присъствали на парти в перуанската столица
Коментари Харесай

13 души загинаха в заведение в Перу, бягайки от полицията

Снимка Pexels

Най-малко 13 души, участвали на празненство в перуанската столица Лима, са били стъпкани до гибел или са се задушили, до момента в който се опитвали да изоставен нощен клуб след появяването на полицията. Силите на реда пристигналш по сигнал за многолюдно празненство в нарушаване на ограниченията, въведени поради ковид, съобщи Ройтерс.

Най-малко шестима са ранени, в това число трима служители на реда, когато към 120 души се пробвали да избягат нощес от клуб " Томас Рестобар ", откакто полицията пристигнала да прекъсне празненството, прецизираха представители на органите на реда, предава Българска телеграфна агенция.

Съседи подали сигнал до полицията за шумното събитие в заведението.

В изказване на министерството на вътрешните работи се показва, че участниците в празненството се пробвали да излязат през единствения излаз и попаднали в капан сред вратата и стълбището, водещо към улицата.

Задържани са минимум 23 души.

За да лимитират разпространяването на ковид, управляващите в Перу през март подредиха нощните клубове и питейни заведения да бъдат затворени, а от 12 август в страната са неразрешени и огромните фамилни събирания.

От 2 юли насам броят на инфектираните с ковид в Перу се е удвоил. По данни от през вчерашния ден инфектираните са общо 585 236. Смъртните случаи, свързани с ковид, са 27 453.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР